- 2-3 biologische speklappen
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bouillonblokje
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1 theel. sambal (badjak)
- 1-2 theel. limoensap
- 1 eetl. gembersiroop + evt. wat verse gember
- 2-3 eetl. ketjap manis
We gaan de saus maken in een andere pan (steelpan of iets dergelijks). Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en sambal toe en laat een minuutje meebakken. Pas op voor aanbranden. Voeg bouillonblokje. limoensap, gembersiroop en ketjap toe en roer goed door. Doe nu de speklapjes bij de saus en laat op een laag vuur voor 15-30 minuten zachtjes pruttelen. Het vlees moet zacht worden. Regelmatig omscheppen! Wanneer de saus te droog wordt, kun je een klein beetje (1-2 eetlepels) water toevoegen. Lekker met rijst en sperzieboontjes / zoetzure komkommer / cassavechips / atjar / nasi.
Bron: https://caatjes-kitchen.webnode.nl/news/indische-speklapjes/