Pagina's

donderdag 29 december 2022

Babi Ketjap
















  • 2-3 biologische speklappen
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. sambal (badjak)
  • 1-2 theel. limoensap
  • 1 eetl. gembersiroop + evt. wat verse gember
  • 2-3 eetl. ketjap manis

Snijd de speklapjes in stukken van 3-4 cm. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak de speklapjes goudbruin en knapperig. Haal de speklapjes uit de pan en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.

We gaan de saus maken in een andere pan (steelpan of iets dergelijks). Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en sambal toe en laat een minuutje meebakken. Pas op voor aanbranden. Voeg bouillonblokje. limoensap, gembersiroop en ketjap toe en roer goed door. Doe nu de speklapjes bij de saus en laat op een laag vuur voor 15-30 minuten zachtjes pruttelen. Het vlees moet zacht worden. Regelmatig omscheppen! Wanneer de saus te droog wordt, kun je een klein beetje (1-2 eetlepels) water toevoegen. Lekker met rijst en sperzieboontjes / zoetzure komkommer / cassavechips / atjar / nasi.

Bron: https://caatjes-kitchen.webnode.nl/news/indische-speklapjes/

Populaire recepten