- olijfolie
- 60 gr. gerookte spekblokjes
- 350 gr. kleine sjalotjes
- 1,5 kg. runderstoofvlees
- 200 gr. champignons, in stukjes
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 bosje tijm
- 1 eetl. tomatenpuree
- 200 ml. rode wijn
- 400 gr. blokjes tomaat uit blik
- 1 runderbouillonblokje, verkruimeld
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Verhit een scheut olijfolie, voeg de spekblokjes en sjalotjes toe en bak ze in zo’n 5 minuten goudbruin, roer af en toe door.
Neem de pan van het vuur en schep de spekjes en sjalotjes in een kom. Wrijf het vlees in met olijfolie. Zet de pan nu op hoog vuur. Braad het vlees rondom aan en leg het in een grote ovenvaste braadpan. Voeg de spekjes en sjalotjes toe, plus alle overige ingrediënten. Voeg flink wat zout en peper toe, plus zoveel water dat het vlees onderstaat. Dek af met aluminiumfolie en stoof het vlees in circa 3 uur gaar.
Neem het uit de pan, snijd het in plakjes en doe die terug in de pan. Als de saus te dun is, laat je hem op hoog vuur inkoken voordat je de plakjes vlees weer toevoegt. Verwijder het laurierblaadje en serveer.
Lekker met knolselderijpuree en rode kool.
Bron: Jamie Magazine