Pagina's

woensdag 14 december 2022

Cannelloni met gehakt en champignons











  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 400 gr. mager varkens- of half-om-halfgehakt
  • 1 theel. gedroogde rozemarijn
  • 1 theel. gedroogde salie
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 250 gr. kastanjechampignons, in stukken
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 250 ml. rode wijn
  • 300 ml. zure room of creme fraiche
  • 18 cannellonibuisjes
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 50 gr. geraspte parmezaanse kaas
  • 1 eetl. fijngesneden bladpeterselie
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak de ui 3-4 min. tot hij zacht is, voeg de knoflook toe en bak hem 1 min. mee. Draai het vuur wat hoger, voeg het gehakt, de kruiden en de champignons toe en roerbak ze 6-8 min. op middelhoog vuur tot het gehakt bruin is. Voeg de tomatenpuree en wijn toe en laat alles 1-2 min. koken tot de wijn verdampt is. Breng goed op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen. Doe het gehaktmengsel over in een keukenmachine en gebruik de pulseerknop 2-3 keer. Voeg 2-3 eetl. zure room toe en pureer tot een dikke pasta. Vul de cannelloni mbv een spuitzak en leg ze in de ovenschaal. Veeg de koekenpan schoon en laat hierin de tomaten met de rest van de zure room doorwarmen op matig vuur. Voeg peper en zout toe en schenk de saus over de cannelloni. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de cannelloni 30 min. in de oven tot ze gloeiend heet zijn. Garneer met de peterselie.

Bron: Delicious

Populaire recepten