- 2 eetl. kokosolie
- 70 gr. groene currypasta
- 400 gr. gebroken sperziebonen
- 225 gr. rijstnoedels
- 1 paksoi, dunne reepjes
- 1 groene jalapeñopeper, fijngesneden, zonder zaadjes
- 600 ml. kokosmelk
- 1 limoen
- 50 gr. gezouten pinda's
- 15 gr. koriander
Verhit de olie in een wok en bak de currypasta en sperziebonen 5 min. op hoog vuur. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paksoi en jalapeñopeper toe aan de curry en bak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur laag en laat 3 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in parten. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander grof. Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met de koriander, pinda’s en het limoenrasp. Serveer met een partje limoen.
Bron: Allerhande