⭐⭐⭐⭐⭐
- 700 gr. pastinaak, in stukjes
- 2 appels (Granny Smith), in stukjes
- 3 eetl. ongezouten boter
- snufje kardemom
- snufje kaneel
- 3 eetl. creme fraiche
- zout
- 1 eetl. versgeknipt bieslook
Doe de pastinaak in een pan en giet er net zoveel water bij dat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat in afgedekte pan 20 min. koken. Laat ze uitlekken in een vergiet. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de appels. Voeg kardemom en kaneel toe en bak de appels in 10 min heel zacht. Doe ze bij de pastinaak, voeg creme fraiche toe en pureer tot een gladde mousse. Voeg wat zout toe en strooi er bieslook over.
Lekker bij zuurvlees, coq au vin, chicken massala, gehaktbrood, etc.
Bron: USA kookboek van Sheila Lukins