Voor 6 stuks:
- 250 gr. kikkererwtenmeel
- 1 theel. zout
- 350 - 400 ml. handwarm water
- 1-2 eetl. ghee, olijf- of kokosolie
Meng het meel en het zout in een kom. Schenk er de helft van het water bij en roer het met een garde glad. Voeg geleidelijk, al roerend, de rest van het water erbij tot een vloeiend beslag ontstaat. Het moet net zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Laat het beslag 15 min. rusten. Roer het daarna nog eens door.
Verhit een eetl. ghee of olie in een pan en schenk hierin 1/6 van het beslag. Laat het zoveel mogelijk uitvloeien tot een pannenkoek met een diameter van ongeveer 15 cm. Bak de wrap ongeveer 1 minuut, draai hem om en bak nog eens 1 min. Bak op deze manier alle wraps. Houd de wraps die al klaar zijn warm in een warme oven of theedoek.
Variatie: 1-2 eieren erdoor, kruiden erdoor, vervang deel van het water door amandelmelk of rijstmelk
Serveer ze bij curry's en dips. Of beleg ze met geitenkaas, avocado, tapenade, notenspread, salade.
Bron: Koolhydraatarme bijbel, Janneke Vreugdenhil