- 1 kg. kruimige aardappelen, geschild, in stukken
- 70 gr. tomatenpuree
- 500 gr. rundergehakt
- 1 winterwortel, in halve plakjes
- 2 uien, gesnipperd
- 250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
- mespuntje kaneel
- 2 laurierblaadjes
- 100 ml. warme melk
- klontje boter
- nootmuskaat
- 2 appels, liefst met rode schil, gewassen
- 2 eetl. honing
Verwarm de oven voor op 200 C. Kook de aardappels met zout gaar. Bak de tomatenpuree in min. in wat olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul met de winterwortel en de ui. Schep de champignons erdoor en bak 2 min. mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg kaneel en laurier toe. Giet de aardappels af en maak er met melk (warm), boter, nootmuskaat een luchtige puree van. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de puree erover en strijk glad. Snijd de appels in dunne plakken van 3 mm. Verdeel deze dakpansgewijs over de puree. Besprenkel met honing en zet 30 min. de oven.
Variatie: schep eens 100 gr. zilveruitjes en 1 eetl. mosterd door de jachtschotel. Of voeg 100 gr. spek aan het gehakt toe.
Bron: Boodschappen