- 3 groene kardemompeulen, gekneusd
- 2 eetl. arachide-olie
- 1 ui, gesnipperd
- 600 gr. zoete aardappel, geschild, in stukken
- 4 cm gemberwortel, geschild, fijn geraspt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 400 ml. kokosmelk
- 800 ml. kippenbouillon
- limoensap
Rode paprikatopping
- 1 eetl. arachideolie
- 1 theel. korianderzaad, gekneusd
- snuf gedroogde chilivlokken
- geroosterde paprika uit pot, flinterdunne reepjes
- 30 gr. kokosvlokken
Verhit de olie voor de topping in een koekenpan en voeg de korianderzaadjes en chilivlokken toe. Laat 1 min. bakken tot ze geurig zijn. Roer de paprika erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer de kokos erdoor. Schep de soep in kommen en garneer met een lepel van de topping. Geef er papadums bij.
Bron: Alice Hart