Pagina's

vrijdag 23 december 2022

Zoete-aardappelsoep

















  • 3 groene kardemompeulen, gekneusd
  • 2 eetl. arachide-olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 600 gr. zoete aardappel, geschild, in stukken
  • 4 cm gemberwortel, geschild, fijn geraspt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 400 ml. kokosmelk
  • 800 ml. kippenbouillon
  • limoensap

Rode paprikatopping
  • 1 eetl. arachideolie
  • 1 theel. korianderzaad, gekneusd
  • snuf gedroogde chilivlokken
  • geroosterde paprika uit pot, flinterdunne reepjes
  • 30 gr. kokosvlokken

Schud de zaden uit de kardemompeulen en kneus ze. Verhit de olie in een grote pan op laag vuur. Voeg ui en een snufje zout toe en laat 10 min. bakken, tot de ui zacht en zoet is. Roer de zoete aardappel, gember, knoflook en kardemomzaden erdoor. Bak 2 min. en voeg dan de kokosmelk toe. Laat 2 min. zachtjes koken en roer dan de bouillon erdoor. Leg een deksel op de pan en laat de soep 15 min. zachtjes koken. Maal de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en limoensap (van 1/2 limoen, even proeven).

Verhit de olie voor de topping in een koekenpan en voeg de korianderzaadjes en chilivlokken toe. Laat 1 min. bakken tot ze geurig zijn. Roer de paprika erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer de kokos erdoor. Schep de soep in kommen en garneer met een lepel van de topping. Geef er papadums bij.

Bron: Alice Hart

Populaire recepten