- 1 kg. zoete aardappels, in kleine blokjes
- 5 teentjes knoflook, beetje gekneusd
- 2 eetl. olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 theel. kaneelpoeder
- 1 theel. korianderpoeder / ketoembar
- 1 cm verse gember, geraspt
- 600 gr. spitskool, in dunne reepjes
- 1 eetl. boter
Kook de aardappelblokjes met de knoflook in circa 10 minuten gaar in water met zout. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de specerijen, gember en koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Leg een deksel op de pan en stoof de kool in circa 5 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat goed uitlekken. Voeg de boter toe en stamp tot een gladde puree. Schep de gekruide kool erdoor en breng de stamppot op smaak met peper.
Lekker met spekjes of worst in stukjes door de stamppot
Bron: Boodschappen
Bron: Boodschappen