Pagina's

zaterdag 14 januari 2023

Zoete aardappelkroketjes













Voor 10-14 kroketjes:
  • 500 – 600 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 bosje koriander of peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel kerrie masala
  • zout & peper
  • 1 eidooier
  • voor het korstje: Panko (of paneermeel of havermout) en 1 eidooier

Schil de aardappels en kook ze 20 min. tot ze gaar zijn. Giet af en laat ze even uitstomen. Stamp de aardappelen met een vork tot een puree. Voeg knoflook, koriander en kerrie toe aan de puree en mix goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of kerrie toe. Voeg de eidooier toe (eventueel met wat roomboter) en roer deze ook goed door de puree. Laat afkoelen in de koelkast. 

Zodra de puree is afgekoeld kloppen we een eidooier los in een diep bord en vullen we een ander bord met Panko. Vorm de afgekoelde aardappelpuree tot kleine aardappelkroketjes. Haal elk kroketje eerst door het ei en dan door de Panko. Bak ze 20 min in de oven op 200 graden. Wil je ze langer dan een dag van tevoren maken? Vries ze dan in.

Variatie: cayenne en paprikapoeder ipv kerrie, 1 ui erdoor mengen.

Serveer met een frisse salade en een lekker sausje van yoghurt. Ook lekker als bijgerecht bij stoofvlees.

Bron: Ekoplaza

Populaire recepten