- 2 eetl. olijfolie
- 4 saucijzen
- 2 preien, in ringen
- 200 ml. droge cider
- 200 ml. slagroom
- 1 theel. mosterd (of iets meer)
- zout en peper
Bak de saucijzen rondom bruin in de olijfolie in een pan met zware bodem. Haal ze uit de pan en giet eventueel téveel vet weg. Voeg de preiringen toe aan het resterende vet en fruit 5 min. tot de prei zacht is en begint te kleuren. Schenk de cider en slagroom erbij en breng aan de kook. Leg de saucijzen terug in de pan. Draai het vuur laag, leg een deksel schuin op de pan en laat 20 min. zachtjes stoven. Proef het stoofvocht en breng op smaak met mosterd, zout en peper.
Serveer met knolselderijpuree of drieknollenpuree.
Bron: Janneke Vreugdenhil, Koolhydraatarme bijbel