Pagina's

dinsdag 10 januari 2023

Drieknollenpuree









  • 400 gr. koolraap, geschild, in stukken
  • 400 gr. knolselderij, geschild, in stukken
  • 400 gr. aardpeer, geschild in stukken
  • 40 gr. boter
  • 100-125 ml. warme melk
  • versgeraspte nootmuskaat
  • zout en peper

Doe de groenten in een pan en zet ze net onder water. Voeg een goede snuf zout toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat, afgedekt, in 30 min. gaarkoken. Giet af, voeg boter en 100 ml. warme melk toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Gebruik zo nodig meer melk. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Variatie: vervang 1 van de knollen door pastinaak

Bron: Janneke Vreugdenhil, Koolhydraatarme bijbel

Populaire recepten