Pagina's

donderdag 26 januari 2023

Lofschuitjes met eiersalade
















  • 6 eieren, hardgekookt
  • 3-4 stronkjes witlof
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. yoghurt
  • 1-2 theel. mosterd (of mierikswortel)
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • 1 friszure appel, geschild, in kleine blokjes
  • 1 lente-uitje, in dunne ringetjes
  • 1-2 eetl. citroensap
  • 1 bakje tuinkers
  • zout en peper

Hak de eieren grof. Haal de grote bladeren van de witlof (om te vullen met de eiersalade), snijd de kern klein. Roer de mayonaise met yoghurt, mosterd en kerriepoeder door elkaar. Voeg de eieren, lof, appel en lente-ui toe en hussel alles door elkaar. Proef en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Vul de lofblaadjes met een schepje eiersalade en serveer alle schuitjes op een platte schaal. Garneer met tuinkers.

Variatie: met augurk, paprika, bieslook, ham

Bron: Koolhydraatarme bijbel, Janneke Vreugdenhil

Populaire recepten