- 250 gr. witte bonen, een nacht geweekt
- 4 teentjes knoflook, ongepeld
- 6 blaadjes verse salie
- creme fraiche
- 4 eetl. olijfolie
- zout en peper
Spoel de geweekte bonen af en doe ze in een pan met de knoflook, salie en een goede snuf zout. Zet ze onder met vers water en breng aan de kook. Laat afgedekt in 60-90 minuten op laag vuur gaarkoken. schep de bonen eruit. Wip de teentjes knoflook uit hun jasje en voeg toe met de salieblaadjes, 4 eetl. kookvocht en de olijfolie en creme fraiche en pureer tot een gladde puree (eventueel met staafmixer). Maak op smaak met zout en peper.
Serveer met een lekkere worst van Brandt en Levie en appelcompote. Of lekker met een ragú-saus ala Saskia/Jamie.
Ook lekker met gekaramelliseerde uien, spekjes en/of gedroogde tomaatjes erdoor.
Bron: Janneke Vreugdenhil, Koolhydraatarme bijbel