- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 2 el neutrale olijfolie
- 680 g gekookte bruine bonen (1 grote pot)
- 2 chipotle chili's in adobo
- 600 ml water
- 2 limoenen
- 1 bos koriander
- zout en peper
- 2 voorgekookte maïskolven
- 4 el crème fraîche
Verhit de olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook. Doe de chipotles erbij, dan de bruine bonen gevolgd door het water. Snijd de korianderstelen fijn en voeg toe. Laat de soep circa 10 minuten koken. Rasp de schil van 1 limoen en snijd de andere in partjes. Houd zest en partjes beide apart voor garnering. Verhit ondertussen de grillpan, olie de maiskolven in en grill ze rondom. Snijd de korrels van de maiskolven. Pureer de soep met een blender of met de staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en het sap van 1 limoen. Schep de soep in kommen. Schep de maïskorrels op de soep samen met een lepel crème fraîche. Pluk de koriander en verdeel over de soep samen met de limoenrasp.
Serveer samen met quesadillas en limoen.
Bron: Rob & Perry