- 5 cm gember, fijngesneden
- 2 kemiri of macadamianoten
- 1 theel. kurkuma
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 eetl. arachideolie
- 100 gr. sjalot, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 kg. kippendij, in stukjes
- 1 stengel citroengras, gehalveerd en gekneusd
- 6 limoenblaadjes of rasp van 1 limoen en sap van 2 limoenen
- 2 eetl. maizena
- 4 lente-uitjes, in schuine stukken
Maal de gember, noten, kurkuma en rode peper in een vijzel of blender. Fruit sjalot en knoflook 2-3 min. in de olie. Voeg de kip met een mespunt zout, de sereh, limoenblaadjes (of limoenrasp en sap), 300 ml water en de gepureerde ingrediënten toe. Stoof afgedekt circa 30 minuten op een lage stand. Roer de maizena los met een scheutje water en bind de saus al roerend ermee. Schep voor het serveren de bosui erdoor.
Lekker met bloemkoolrijst, zoetzure komkommer en gebakken uitjes.
Bron: Boodschappen