- 2 courgettes
- 1 tomaat, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetl. zure room
- 1 theel. tijm
- 0,5 theel. kerriepoeder
- geraspte kaas
- eigen initiatief: noten en rozijnen toegevoegd
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de knoflook en ui fijn en bak die in wat olie tot de ui glazig is. Voeg kerriepoeder toe en bak heel kort mee. Voeg tomaat, tijm, noten en rozijnen toe. Meng dan de zure room erdoorheen met flink wat peper. Vet een ovenschaal in met boter en leg de courgettehelften erin. Schep het mengsel erin, strooi er kaas overheen en bak het 20 min. in de oven.
Variaties: met gehakt, olijven
Bron: Vitatas