- 3 of 4 aubergines
- 500 gr. lamsgehakt
- 500 gr. Turkse yoghurt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 400 gr. gepelde tomaten
- scheutje witte wijn
- 1/2 bosje platte peterselie, gesnipperd
- 1 ei, losgeklopt
- 1 theel. kaneel
- 1 mespuntje cayennepeper
- handje geraspte belegen kaas
- klontjes boter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers 1 teentje knoflook en meng met 6 eetl. olijfolie. Snijd de aubergines in de lengte in plakken, kwast in met de knoflookolie, bestrooi met zout. Leg 20 minuten in de opwarmende oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Fruit de ui en knoflook zachtjes in een pan met wat olijfolie. Voeg gehakt toe en bak op hoog vuur rul. Voeg kaneel, zout, peper, cayenne, tomaten en wijn toe. Laat 20 minuten pruttelen en indikken. Schep de peterselie erdoor. Meng de yoghurt met ei, zout en peper.
Schep een derde van de aubergine onderin een ingevette ovenschaal, bedek met de helft van de gehaktsaus en verdeel hierover een derde van de yoghurt. Daarna weer aubergine, gehakt, yoghurt, aubergine en ten slotte yoghurt. Strooi de kaas erover en wat klontjes boter. Zet ongeveer 30 minuten in de oven tot het gerecht bubbelt en mooi gekleurd is.
Lekker met een groene salade.
Bron: Koken met Karin