Pagina's

zondag 3 januari 2016

Gevulde eieren








Kook 10 eieren in circa 7 min. hard en koel ze onder koud water. Pel ze en snijd doormidden. Wip de dooiers eruit en leg alle halve eieren op een schaal. Mix de dooiers in een keukenmachine glad met wat gekookte ham, enkele lepels roomkaas, verse kruiden en mosterd naar smaak. Breng verder op smaak met peper en paprikapoeder. Vul de halve eieren en serveer als borrelhapje.

Variaties: met wat uitgebakken snippertjes spek, augurk, dille, (truffel)mayonaise ipv roomkaas, kerriepoeder, sjalotje, peppadew, gegrilde paprika, etc.

Bron: Boodschappen


  • Eigeel mengen met griekse yoghurt, mosterd, fijngeprakte tonijn, wat bieslook of dille en garneer met gehakte olijven.
  • Eigeel mengen met mayonaise/yoghurt, mosterd, wat augurk en dille en fijngesneden gekookte ham
  • 5 eieren 8 min. koken. Prak het eigeel fijn en voeg 50-60 gram griekse yoghurt, 8 gr. mosterd, 3 eetl. fijngesneden verse bieslook, paprikapoeder en peper en zout toe. Optioneel: scheutje sojasaus.
  • 8 eieren. Meng eigeel met limoensap van halve limoen, 1 eetl. zure room, 1 avocado, peper, zout, paprikapoeder en 1 teentje knoflook. Garneer met fijngehakte koriander.
  • 10 eieren. Pureer het eigeel met 100 gr. roomkaas, 30 gr. creme fraiche, 6-8 uitgelekte peppadews en wat peper in de keukenmachine. Garneer met een dun sliertje peppadew en wat peterselie.

Zachtgekookte eieren
Zet 4 eieren net onder water en breng ze aan de kook. Laat ze precies 5 min. koken. Ze moeten zachtgekookt zijn. Koel ze daarna snel af. Laat ze nog even verder afkoelen in de koelkast. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Schep het eigeel eruit met een lepel. Doe het in een kommetje en voeg een kleine gesnipperde rode ui, 1 koffielepel (appel)azijn, 1 theel. kurkuma, 1 theel. kerrie, peper, zout en wat groene kruiden (bieslook, peterselie of lavas) toe. Proef of alles goed op smaak is en vul de eiwitten met het mengsel. 

Zachtgekookt maakt het wat moeilijker om te bereiden, maar is gezonder. De choline blijft in het ei bewaard. Beter voor brein en darmen!

Populaire recepten