Pagina's

vrijdag 22 januari 2016

Aardpeersoep












  • 500 gr. aardpeer, geschild, in blokjes
  • 1 preitje, in ringen
  • 1 eetl. boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 1 liter kippen (of groente) bouillon
  • 30 gr. hazelnoten, gehakt en geroosterd
  • zout en peper
  • 1 eetl. hazelnootolie

Smelt de boter in een stevige soeppan. Fruit hierin knoflook en sjalot aan. Doe dan aardpeer en prei erbij, roer om en laat een paar minuten zacht fruiten. Doe de tijm erbij, roer om en voeg de bouillon toe. Laat de soep zo'n 15 min. koken tot de aardpeer zacht is. Pureer met een staafmixer tot een romig geheel. Breng op smaak met zout en peper. Vul vier soepkommen en versier ze met een sliertje olie en gehakte hazelnoten. En wat kiemen!

Serveer met een stokbroodje gezond: ham, (room)kaas, ei, rauwkost.

Bron: Kookboek voor de onstuimige moestuinier

Populaire recepten