- 1 bloemkool
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 volle theel. ras-el-hanout
- 4 eetl. olijfolie
- zout en peper
- 250 gr. turkse yoghurt
- 3 eetl. tahin
- 1 teentje knoflook
- verse koriander (of peterselie)
Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pers de knoflook erboven uit en strooi er ras-el-hanout, zout en peper over. Giet er wat olijfolie over en hussel alles goed door elkaar. Spreid ze goed uit en rooster 20 min. in de oven tot de roosjes gaar en zacht zijn, maar toch een tikje krokant. Schep halverwege een keertje om.
Meng de yoghurt met tahin, knoflook, fijngehakte koriander, zout en peper en serveer er in een schaaltje bij.
Variatie: kerrie, komijn of pimentón.
Bron: Karin Luiten, Vega