Pagina's

vrijdag 15 januari 2016

Boerenkoolsoep

⭐⭐⭐⭐⭐
















  • olijfolie
  • 100 gr. spekjes
  • 2 middelgrote uien, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • blaadjes van 1 handvol tijm
  • 2 theel. venkelzaad
  • 2 blikjes cannellinibonen (a 400 gr) uitgelekt en afgespoeld
  • 300 gr. boerenkool / cavolo nero grof gesneden
  • 750 ml. hete kippenbouillon
  • 50 gr. gezouten ricotta (of feta)

Verhit een scheut olie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg de spekjes toe. Bak ze ongeveer een minuut, tot ze beginnen te karamelliseren. Haal uit de pan en voeg dan de uisnippers, knoflook, tijm en venkelzaadjes toe. Verhit ze ca. 10 min. zachtjes mee, tot ze zacht zijn. Roer de bonen erdoor en laat ze iets aankoeken, zodat de soep een heerlijk gekaramellisseerde smaak krijgt.

Voeg na zo'n 5 min. de boerenkool en hete bouillon toe. Laat de soep dan 5 min. zachtjes koken: de boerenkool moet zacht, maar nog niet verkleurd zijn. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg zout en peper toe. Verdeel de soep over 4 kommen en verkruimel de ricotta en spekjes erover.

Dit is echt een superlekkere soep!! 

Bron: Charlie Clapp, Jamie Magazine

Populaire recepten