Pagina's

zaterdag 9 januari 2016

Glühwein








Voor winterse gluhwein doe je rasp en sap van 2 mandarijnen, rasp van 1 citroen en 1 limoen, 200 gr. suiker, 6 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 3 laurierblaadjes, merg van 1 vanillestokje en een flinke snuf geraspte nootmuskaat in een pan en net genoeg wijn (chianti) zodat de suiker bedekt is. Laat de suiker smelten op laag vuur, zet het vuur dan hoger en laat 5 min. inkoken tot een dikke siroop. Draai het vuur laag, voeg steranijs en de rest van de wijn (in totaal 2 flessen) toe. Verhit weer en schenk in glazen.

Nog een gluhwein-recept:

  • 200 gr. fijne suiker
  • 6 kruidnagels
  • 3 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 2 flessen rode wijn (chianti, merlot of chiraz uit de supermarkt)
  • 100 ml. creme de cassis
  • 1/2 nootmuskaat, geraspt

 Doe suiker en alle specerijen (behalve nootmuskaat) in een grote pan met dikke bodem. Gebruik een fijne rasp om de schil van de citroen en sinaasappels in de pan te raspen. Pers het sap van de sinaasappels uit en voeg toe. Schenk er genoeg wijn bij om alle ingrediënten te bedekken. Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken tot alle suiker opgelost is en je een geurige siroop hebt. Voeg de rest van de wijn en de creme de cassis toe. Verhit 10 min. tot-ie warm en geurig is. Laat niet meer koken. Serveer met geraspte nootmuskaat erover.

Bron: Jamie Magazine

Populaire recepten