Voor de vulling:
- 15 plakjes bladerdeeg
- 1 kg. kipgehakt
- 200 gr. zoete aardappel, gekookt en grof geprakt
- 1,5 theel. versgeraspte gember
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 kaffir-limoenblaadjes, in dunne reepjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 ei, losgeklopt
- 60 ml. chilisaus
- 120 gr. vers brood, in stukjes
- 1/2 bosje koriander, blaadjes én steeltjes
- zout en peper
- gestampte pinda's
Voor de broodjes:
- 1 ei, losgeklopt
- 2-3 eetl. wit of zwart sesamzaad
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alles in een mengkom. Kneed een beetje gehaktmengsel tot een worstvorm en maak er worstenbroodjes van. Snijd eventueel in 2 stukken voor kleine broodjes. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er wat sesamzaad over. Bak ze in 20 min. goudbruin en gaar. Serveer er chilisaus bij.
Bron: Matt Preston's kookboek