Voor 12 kleine of 6 grote pannenkoekjes:
- 60 gr. bloem
- 30 gr. rijstebloem
- 1/2 theel. tafelzout
- 1 groot ei
- 1 grote eierdooier
- 1 kleine rode Spaanse peper, in ringetjes
- snufje peper
- 4 druppels sesamolie
- plantaardige olie om te bakken
- 5-6 bosuitjes, groene deel in schuine ringetjes, witte delen voor de dipsaus
- klein bosje koriander, kleingesneden
Voor de dipsaus:
- 3 eetl. sojasaus
- 2 eetl. rijstazijn
- 1 theel. sesamolie
- 1 theel. sesamzaad
- 1 eetl. kleingesneden korianderblad
Doe de bloem en rijstebloem in een kom, voeg zout, ei, eidooier, 200 ml. water, spaanse peper, zwarte peper en sesamolie toe en kluts alles goed door elkaar. Laat het beslag minstens 30 min rusten bij kamertemperatuur.
Meng sojasaus, azijn en olie en roer het sesamzaad en de koriander erdoor. Voeg de fijngesneden witte delen van de bosuitjes toe.
Verhit op matig vuur 1 theel. plantaardige olie in een koekenpan tot de olie zeer heet is, maar niet walmt. Schep er 3 eetl. beslag in en houd de pan schuin zodat het beslag over de hele bodem vloeit. Strooi de bosuitjes en koriander erover en druk ze met een spatel in het beslag. Bak elke pannenkoek circa 2 minuten tot hij aan de onderkant licht kleurt. Keer hem en bak nog 1 minuut. Laat de pannenkoek op een vel keukenpapier glijden en rol hem op met behulp van het papier. Leg de opgerolde pannenkoek in een schaal en houd ze warm. Bak zo nog meer pannenkoeken waarbij je tussentijds indien nodig nog wat olie in de pan verhit. Serveer direct en geef de dipsaus erbij.
Bron: Sarah Raven