Pagina's

zaterdag 30 juli 2022

Gebakken courgettes met amandelen en dille







  • 2-3 eetl. olijfolie
  • 1 kleine ui, in dunne halve ringen
  • 30 gr. rauwe amandelen
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 2 eetl. fijngesneden dille
  • zout en peper

Fruit ui in de olijfolie, voeg wat zout toe en laat 15-20 min. karamelliseren op laag vuur. Schep de ui uit de pan. Bak de amandelen in het overgebleven vet tot ze goudbruin zijn en zet apart. Bak de helft van de courgette in de pan. Haal eruit en bak de tweede portie. Voeg de eerste portie toe, samen met de ui en de amandelen en bak alles samen nog 1 min. Maak op smaak met zout, peper en dille.

Lekker bij vlees en vis. Of bestrooi met feta of zachte kaas en je hebt een mezze of voorgerecht.

Bron: Koolhydraatarme bijbel, Janneke Vreugdenhil

Populaire recepten