- 600 gr. kipfilet, in stukken
- 2 eetl. geraspte galanga (laoswortel)
- 4 teentjes knoflook, grof gesneden
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en grof gesneden
- 4 sjalotjes, grof gesneden
- 2 eetl. verse koriander, grof gesneden
- 150 ml. dikke kokosmelk (gestolde deel uit een blik)
- 1 limoen, in partjes
- zout en peper
- 6 metalen spiesen
Wrijf de stukken kip rondom in met zout en peper en leg in een ondiepe schaal. Maal de galangal, knoflook, chilipeper, sjalotjes en koriander in een keukenmachine tot een pasta. Schep de kokosmelk erbij en meng goed. Schenk over het vlees en laat afgedekt een nacht in de koelkast marineren. Neem de kip uit de marinade, rijg aan pennen en rooster ze onder de hete grill, op de barbecue of in de grillpan in 10-15 min. gaar. Keer ze regelmatig en bestrijk af en toe met de kokosmarinade. Serveer met limoen.
Bron: 100x curry, Thea Spierings