- 250 gr. gedroogde eiernoedels
- 100 gr. ongezouten cashewnoten
- 1 kleine rode ui
- 1 verse, rode Spaanse peper
- klein bosje verse koriander
- 1-2 eetl. sojasaus
- 1 limoen
- 1 theel. sesamolie
- 1 theel. vissaus
- 1 theel. vloeibare honing
Doe de nestjes noedels in een grote kom, giet er zo veel kokend water bij dat ze net onderstaan, leg er een bord op en laat ze zo 6 minuten staan.
Hak de ui met de Spaanse peper en de steeltjes van de koriander in de keukenmachine fijn en doe ze met de sojasaus en een paar scheutjes olijfolie in een serveerkom. Pers er het sap van de limoen bij en roer er de sesamolie en de vissaus door. Meng alles goed en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de noedels in een vergiet uitlekken, spoel ze even af onder de koude kraan, laat ze opnieuw uitlekken en doe ze bij de saus in de kom.
Zet een middelgrote koekenpan op laag vuur. Sla de cashewnoten stuk. Doe de nootjes in de warme pan en rooster ze. Roer de cashewnoten om en draai het vuur onder de pan hoog. Doe er de honing bij en hussel goed door elkaar. Schep de nootjes in de serveerkom als ze diep goudbruin van kleur zijn en snipper de korianderblaadjes erover. Hussel alles door elkaar. Eventueel serveren met satesaus.
Variatie: geraspte wortel en/of komkommer, lente-ui, peultjes of andere groente erdoor.
Variatie: geraspte wortel en/of komkommer, lente-ui, peultjes of andere groente erdoor.
Satésaus
- 1/2 bosje verse koriander
- 1 verse rode, Spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- 3 volle eetl. pindakaas
- sojasaus
- stuk verse gemberwortel van 2 cm
- 2 limoenen
Doe de koriander met steeltjes en al, de Spaanse peper, knoflook, pindakaas en een scheut sojasaus in de keukenmachine. Hak het stuk gember en doe het erbij. Rasp er de schil van beide limoenen bij, pers één limoen uit en voeg het sap toe. Voeg een paar scheutjes water toe, hak het mengsel tot een schepbare pasta en breng op smaak.
Bron: Jamie in 30 minuten