- 225 gr. macaroni
- 3 eetl. melk
- 3 rijpe pomodori's, zonder zaadjes, in blokjes, ook sap toevoegen
- 3 eetl. rode paprika, in blokjes
- 3 eetl. groene paprika, in blokjes
- 3 eetl. rode ui, fijngesnipperd
- 3 eetl. fijngehakte dille
- 2 dl. mayonaise
- 3 eetl. zure room
- 2 eetl. augurkenchutney, niet laten uitlekken
- zout en peper
- 100 gr. rijpe mango, in blokjes
Breng gezouten water aan de kook. Voeg de macaroni toe en laat in 6-8 min. beetgaar worden. Stort in een vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken en doe in een kom. Giet de melk erbij en schud alles om. Schep de groenten erdoor en voeg dille toe. Meng in een andere kom de zure room, chutney en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Schep de saus door de macaroni. Zet minstens 4 uur afgedekt in de koelkast. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen. Verdeel de mangoblokjes erover.
Variatie: met bleekselderij, wortel, ham, tonijn
Voor erbij: gevulde eieren, groenteburger, groentesoep vooraf voor wat extra groenten
Bron: USA kookboek, Sheila Lukins