Pagina's

dinsdag 26 juli 2022

Couscous met kruiden












  • 1 eetl. olijfolie
  • 200 gr. couscous
  • kruiden (koriander, peterselie, dille, munt, bieslook)
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 400 ml. groentebouillon
  • 75 gr. pijnboompitten of pistachenoten
  • sap en rasp van 1/2 citroen (of stukjes ingemaakte citroen)

Roer de olijfolie door de couscous, zodat alle korrels bedekt zijn. Giet dan de kokende groentebouillon erover en dek de kom met plasticfolie af. Laat 15 minuten staan. Roer daarna los met een vork. Rooster de pijnboompitten. Meng alles door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra rucola toe.


Variatie: dressing van sap en rasp van 1 citroen, 125 ml. olijfolie, 3 eetl. balsamico en wat peper en zout.

Populaire recepten