- tortilla's
- gebakken reepjes kip (tandoori of cajun)
- komkommer
- taugé
- evt. lente-uitjes en wat verse koriander
Zelfgemaakte satésaus:
- 2 rode chilipepers, zaad verwijderd (of cayenne of chilivlokken)
- 3 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes, gepeld
- 1 stengel citroengras (alleen witte deel, in dunne ringen)
- 2 theel. kurkuma
- 1 eetl. arachideolie
- 2,5 dl. kokosmelk
- 1 eetl. bruine suiker
- 2 eetl. sojasaus
- 2 eetl. versgeperst limoensap
- 60 gr. gehakte, geroosterde pinda's (of pindakaas)
- zout
Meng chili, knoflook, sjalotjes, citroengras en kurkuma in de keukenmachine tot een tamelijk glad mengsel. Bak dit mengsel 1 minuut op matig vuur, tot het geurig is. Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop alles tot een glad mengsel. Laat het 15 minuten pruttelen, tot de saus indikt. Roer af en toe. Breng op smaak met zout en zo nodig wat extra sojasaus. Serveer direct (of bewaar maximaal een week in de koelkast).
Variatie: voor een wat zoetere pindasaus kun je 60 gr. ketchup met de kokosmelk toevoegen.
Bron: De dikke vegetarier, Mark Bittman