- 2 eetl. tikka masala pasta
- 420 gr. griekse yoghurt
- 1 kg. kipfilet, in stukjes van 3 cm
- 1 bosje koriander
- 2 theel. fijne suiker
- 4 cm verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 eetl. olijfolie
- sap van 2 limoenen
- 1 komkommer, in dunne schijfjes
- 2 eetl. zonnebloemolie
Week 8 houten satéstokjes 20 minuten in koud water.
Meng intussen de tikka masalapasta en wat zout en peper door 280 g van de yoghurt. Schep de stukjes kip door deze marinade en zet afgedekt 15 minuten in de koelkast.
Hak in een keukenmachine de koriandertakjes en blaadjes met de suiker, gember, knoflook, olijfolie en de helft van het limoensap tot een grove puree. Roer de resterende 140 g yoghurt en wat zout en peper erdoor.
Schep intussen de rest van het limoensap en zout en peper door de komkommer.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Steek de stukjes kip aan de spiesen en bak ze in 8-10 minuten gaar. Keer halverwege.
Serveer de spiesen met de dressing apart en de komkommersalade.
Bron: Delicious, juli 2013