Pagina's

vrijdag 1 juli 2022

Courgette-vichyssoise

















  • 400 gr. aardappelen, in blokjes
  • 40 gr. boter
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, gesneden
  • 175 gr. courgettebloemen, in reepjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 dl. yoghurt, creme fraiche of room

Zet de aardappel op hoog vuur aan met ui en knoflook. Voeg courgette en bloemen toe als de ui glazig is. Schep goed om en voeg na een paar minuten de groentebouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles rustig garen. Pureer met de staafmixer (niet te lang, dan wordt de aardappel lijm) en breng op smaak met peper en zout. Schep op en roer er een schepje yoghurt door tot de soep gemarmerd is. Garneer eventueel met basilicum.

Bron: Groentebijbel Mari Maris

Populaire recepten