Pagina's

donderdag 30 juni 2022

Pikante, zure noedelsalade
















  • 200 gr. dunne rijstmie
  • bosje verse koriander
  • 2 tomaten, zonder zaadjes en in plakken
  • 130 gr. babymaiskolfjes, overlangs in vieren
  • 4 lente-uitjes, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, dunne reepjes
  • sap van 2 limoenen
  • 2 kleine verse groene pepers, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 theel. suiker
  • 120 gr. pinda's, geroosterd en gehakt
  • zout
  • 2 eetl. sojasaus

Breng in een grote pan water met weinig zout aan de kook. Breek de rijstmie in korte stukken en kook ze 3-4 min. Giet af en spoel af met koud water. Houd enkele blaadjes koriander apart. Hak de rest en doe in een schaal. Voeg rijstmie, tomaat, mais, lente-uitjes, paprika, limoensap, pepers, suiker en pinda's toe. Breng op smaak met sojasaus (en eventueel wat zout). Schep luchtig, maar goed om en garneer de koriander. Serveer meteen.

Bron: Minibijbel Thaise keuken

Rijstmie was een hopeloze plakzooi. Misschien mie weglaten en gekookte kip erdoor. Veel gezonder. Met avocado, taugé en wat thaise basilicum.

Populaire recepten