- 200 gr. dunne rijstmie
- bosje verse koriander
- 2 tomaten, zonder zaadjes en in plakken
- 130 gr. babymaiskolfjes, overlangs in vieren
- 4 lente-uitjes, in dunne plakjes
- 1 rode paprika, dunne reepjes
- sap van 2 limoenen
- 2 kleine verse groene pepers, zonder zaadjes, fijngehakt
- 2 theel. suiker
- 120 gr. pinda's, geroosterd en gehakt
- zout
- 2 eetl. sojasaus
Breng in een grote pan water met weinig zout aan de kook. Breek de rijstmie in korte stukken en kook ze 3-4 min. Giet af en spoel af met koud water. Houd enkele blaadjes koriander apart. Hak de rest en doe in een schaal. Voeg rijstmie, tomaat, mais, lente-uitjes, paprika, limoensap, pepers, suiker en pinda's toe. Breng op smaak met sojasaus (en eventueel wat zout). Schep luchtig, maar goed om en garneer de koriander. Serveer meteen.
Bron: Minibijbel Thaise keuken
Rijstmie was een hopeloze plakzooi. Misschien mie weglaten en gekookte kip erdoor. Veel gezonder. Met avocado, taugé en wat thaise basilicum.