- 250 gr. mihoen
- 4 eetl. olie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2,5 eetl. vissaus (nam pla)
- sap van 1 limoen
- 1,5 eetl. bruine suiker
- evt. 0,5 eetl. tamarindepasta
- 200 gr. taugé
- 6 lente-uitjes, in ringen
- pinda's, geroosterd, grof gehakt
Kook de mihoen gaar en laat uitlekken in een zeef. Fruit de knoflook 1 min zachtjes op laag vuur in een wok. Voeg de warme mihoen toe en bak 1 min. mee. Voeg achtereenvolgens vissaus, limoensap, suiker, tamarinde, taugé en lente-ui toe en schep alles 3 min. door. Breng eventueel op smaak met extra vissaus. Verdeel over borden en garneer met gehakte pinda's.
Variatie: wat geraspte wortel, prei, kip, losgeklopt ei, koriander, gebakken uitjes, limoen toevoegen.