Doe 1 kip van 2 kg. in een grote pan met 2 stengels bleekselderij, stukje wortel, ui, 3-4 takjes tijm, 5 zwarte peperkorrels, 5 korianderzaadjes en 2 laurierblaadjes plus zoveel water dat de kip onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes sudderen. Laat de kip afkoelen (bewaar de bouillon voor een andere keer). Verwijder het vel en trek het vlees in stukken van de botten.
Rooster in een droge koekenpan 1 theel. gemalen komijn, 1/4 theel. kurkuma en 1 eetl. currypoeder op laag vuur tot ze gaan geuren. Schep met 200 ml. griekse yoghurt, 150 ml. mayonaise, de geraspte schil van 1 limoen, het sap van 1/2 limoen en 2 eetl. mangochutney door de kip. Breng op smaak met zout en peper, Schep er 1 mango in stukken en 1 flinke hand grof gesneden koriander door. Bestrooi met 25 gr. geroosterde geschaafde amandelen.
Bron: Delicious