Pagina's

dinsdag 14 juni 2022

Aardappelsalade ala Eula Mae Dore


















  • 6 aardappelen met rode schil, ca 900 gr., gewassen
  • zout
  • 6 hardgekookte eieren
  • 2,5 dl. mayonaise
  • 40 gr. bleekselderij, in blokjes
  • 2 eetl. rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 eetl. groene paprika, in kleine blokjes
  • 2 eetl. fijngehakte augurkjes
  • versgemalen zwarte peper

Zorg dat de aardappelen net onder water staan en voeg 1 theel. zout toe. Kook ze in ca 25 min. gaar Giet af en schil ze zodra ze zijn afgekoeld. Prak de dooiers in een kom fijn. Roer de mayonaise erdoor. Snijd het eiwit in stukken en schep deze door het mayonaise-mengsel. Snijd de aardappelen in vieren en vervolgens in 5 mm dikke plakjes. Schep deze met de rest van de ingrediënten door het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Reken altijd 1 aardappel en 1 ei per persoon. Van de bleekselderij alleen de zachte, lichtgroene stelen gebruiken. Lekker bij een koude kipschotel. Of een groenteburger van de grill.

Variaties:
  • gesnipperd uitje toevoegen
  • dille / bieslook
  • helft van de mayo vervangen door zure room
  • 1 theel mosterd en 1 eetl rodewijnazijn door de dressing
  • half mayo, half yoghurt met wat mierikswortel erdoor
  • citroensap erdoor

Gezonder alternatief voor de dressing:
  • 2,5 dl. magere yoghurt, 1 uur uitgelekt in een doek
  • 1 eetl. vers citroensap
  • 1 theel. citroenrasp
  • 3 eetl. olijfolie
  • snufje peper
  • 2 theel. fijngehakte dille

Meng citroensap, rasp en yoghurt. Giet de olijfolie er in een dunne straal bij en blijf kloppen tot de saus glad en iets ingedikt is. Roer er peper en dille door. Zet afgedekt in de koelkast en gebruik binnen 8 uur.

Bron: USA kookboek, Sheila Lukins

Populaire recepten