Pagina's

zaterdag 18 juni 2022

Yoghurtplatbroodjes

















Voor 10 stuks:
  • 150 gr. boekweitmeel + extra om te bestuiven
  • 75 gr. kikkererwtenmeel
  • 5 gr. psylliumvezels
  • 1 theel. wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 theel. zout
  • 225 ml. volle yoghurt
  • 30 gr. gesmolten boter

Meng het meel, de vezels, bakpoeder en zout in een kom. Schenk de yoghurt erbij en roer om alles te mengen. Bestuif het werkvlak met wat meel, stort het deeg erop en kneed het 2-3 min. door. Laat het deeg 10 min. rusten. Verdeel het deeg in 10 bolletjes en druk ze plat tot 2-3 mm dik en met een diameter van 8-9 cm. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de broodjes 1/2-2 min. aan elke kant, tot ze gaar zijn. Bestrijk ze direct na het bakken met gesmolten boter.

Ook lekker met wat karwijzaad, venkelzaad, nigellazaad of peper in het deeg.
Serveer ze bij curry's of bij dips. 

Bron: Koolhydraatarme bijbel, Janneke Vreugdenhil

Populaire recepten