Pagina's

dinsdag 21 juni 2022

Perzische kruidenomelet met komkommerdip















  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • 5 eieren
  • 1/2 theel. kurkuma
  • 1 theel. bakpoeder

Voor de dip:
  • 300 ml. Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer, in kleine blokjes, zonder zaad
  • 1/2 bosje munt
  • 2 eetl. rozijnen
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 100 gr. walnoten
  • 1 teentje knoflook, geperst

Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de prei en ui. Meng de groene kruiden met de eieren, kurkuma en het bakpoeder. Roer de prei en ui door dit mengsel en breng op smaak met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Dek de pan af en laat het ei in 7 minuten op een lage stand stollen. Verwarm de ovengrill voor.

Meng intussen de ingrediënten voor de dip. Gril de omelet nog 1-2 minuten onder de ovengrill om de bovenkant volledig te laten garen. Serveer de Perzische kruidenomelet met de komkommerdip.

Populaire recepten