Pagina's

maandag 13 juni 2022

Zoetzure roerbakschotel

















  • 100 gr. mihoen
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 2 volle theel. maizena
  • 1 eetl. ciderazijn
  • 2 theel. zoutarme sojasaus
  • 2 theel. sesamzaad, geroosterd
  • 30 gr. cashewnoten
  • 4 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 cm gember, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 200 gr. sugarsnaps
  • 200 gr. kiemgroente (alfalfa, taugé, etc.)
  • 1 limoen

Laat de mihoen wellen in een kom kokend water. Giet het ananassap af in een andere kom en klop de maizena, azijn, sojasaus en 4 eetl. water erdoor en zet opzij.

Doe de ananas in een grote droge koekenpan of wok. Voeg de grofgehakte cashewnoten na 1 min. toe. Voeg de lente-ui toe. Laat alles even schroeien. Voeg dan 1 eetl. arachideolie toe en roer de knoflook, gember en rode peper 30 seconden door elkaar. Meng vervolgens de sugarsnaps en de kiemen erdoor. Giet na 1 minuut de saus erbij. Breng aan de kook, laat 2 min. pruttelen om de saus te binden en voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer het roerbaksel op de uitgelekte mihoen. Zet de lege pan snel terug op het vuur. Giet er een flinke scheut kokend water in en schraap met een houten lepel het sticky aanbaksel van de bodem los. Blijf 1 minuut roeren, tot het water een beetje gebonden is en sprenkel het over de gebakken groenten. Bestrooi met nog wat kiemen en het geroosterde sesamzaad. Geef er partjes limoen bij om erover uit te knijpen.

Bron: Jamie Oliver, Superfood voor familie en vrienden

Populaire recepten