- 4 kipfilets
- 5 eetl. olijfolie
- 1 eetl. balsamicoazijn of citroensap
- 1 eetl. mosterd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 6 sneetjes brood
- (gemengde) sla
Voor de guacamole:
- 2 rode paprika's, geroosterd
- 2 avocado's
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 eetl. koriander of platte peterselie, gehakt
- sap van 1 limoen
- cayennepeper
Rooster intussen de paprika's op de barbecue tot de schil zwartgeblakerd is. Leg de paprika's in een afgedekte schaal of plastic zak en laat iets afkoelen. Verwijder daarna met een scherp mesje het vel en de zaadjes. Hak het vruchtvlees fijn. Halveer de avocado's en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees eruit en prak dit met een vork tot een gladde puree. Roer de paprika, ui, koriander, limoensap en een snufje cayennepeper erdoor.
Rooster de kipfilets op de barbecue in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Bestrijk het brood met de rest van de olijfolie en rooster kort op de barbecue. Halveer de sneetjes brood en serveer de kip op het brood met de paprika-guacamole en sla.
Bron: Boodschappen