Pagina's

donderdag 7 juli 2022

Vissticks met aardappelsalade
















  • olijfolie
  • 2-3 sneetjes brood
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 400 gr. witvisfilet, vel en graten verwijderd
  • 1 ei
  • 60 gr. bloem

 Tartaarsaus
  • 1/2 bos platte peterselie
  • 2 augurken
  • 2 eetl. vetvrije yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 theel. kappertjes
  • 1 citroen

 Kruidige aardappelsalade
  • 600 gr. nieuwe aardappels
  • wat takjes munt, dille en bieslook
  • 2 eetl. vetvrije yoghurt
  • sap van 1/2 citroen

Hak voor de saus de peterselie en augurken fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en kappertjes. Doe de saus in een kom en rasp de citroenschil erboven. Halveer de citroen en knijp het sap uit in de kom. Meng goed, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de korsten van het brood, scheur het zachte deel in stukken en maal fijn in een blender. Meng de broodkruimels met de geraspte schil van 1/2 citroen. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over een bord. Snijd de vis in repen van 3 cm. Breek het ei in een ondiepe kom en klop het los. Strooi de bloem over een groot bord en haal de visrepen door de bloem. Schud het teveel eraf, doop in het ei en druk het teveel eraf. Wentel door de broodkruimels tot de vis goed is bedekt en leg op met olie ingevette bakplaten. Bak de repen 20-25 min, tot ze goudbruin zijn. 

Vul een pan voor de helft met water en wat zout. Breng aan de kook. Boen de aardappels schoon. Gebruik een schuimspaan om ze voorzichtig in de pan te doen. Laat 15 min. koken tot ze gaar zijn. Hak munt, dille en bieslook. Doe het meeste in een kom, voeg citroensap, yoghurt en 1 eetlepel olie toe. Giet de aardappels af, laat enkele min. droog stomen en doe ze in een schaal. Meng met de dressing en bestrooi met de rest van de kruiden. Geef bij de vissticks en tartaarsaus.

Bron: Jamie Magazine

Populaire recepten