- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- kokosolie, om in te bakken
- 750 ml. groentebouillon
- 500 gr. spinazie, gewassen
- 400 ml. kokosmelk
- sap van 1 limoen
- handje sesamzaad
- optioneel: 1 rode chilipeper, fijngehakt en wat koriander
Fruit de ui en knoflook glazig in een beetje kokosolie in een soeppan.
2
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en voeg de spinazie toe. Kook kort door.
3
Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
4
Giet de kokosmelk en het limoensap erbij en verwarm de soep nogmaals maar laat niet koken.
5
Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met sesamzaad en eventueel chilipeper.
Niet teveel maken omdat je alles meteen wilt opeten!
Bron: Ekoplaza