Pagina's

vrijdag 8 juli 2022

Spinazie-kokossoep














  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • kokosolie, om in te bakken
  • 750 ml. groentebouillon
  • 500 gr. spinazie, gewassen
  • 400 ml. kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • handje sesamzaad
  • optioneel: 1 rode chilipeper, fijngehakt en wat koriander

Fruit de ui en knoflook glazig in een beetje kokosolie in een soeppan. 2 Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en voeg de spinazie toe. Kook kort door. 3 Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. 4 Giet de kokosmelk en het limoensap erbij en verwarm de soep nogmaals maar laat niet koken. 5 Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met sesamzaad en eventueel chilipeper.

Niet teveel maken omdat je alles meteen wilt opeten!

Bron: Ekoplaza

Populaire recepten