Pagina's

donderdag 18 augustus 2022

Tabouleh
















  • 100 gr. bulgur
  • 250 ml. hete groentebouillon (de bulgur moet nét onderstaan)
  • 500 gr. tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd, in blokjes van 1 cm
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 bosuitjes, in dunne ringen
  • grote bos bladpeterselie, fijngesneden met deel van de steeltjes
  • bosje munt, fijngesneden
  • 1/4 theel. kaneel
  • 1/2 theel. piment

Bereid eerst de bulgur door deze met de hete bouillon te overgieten. Laat 15 min. in een afgedekte kom staan, giet hem af, druk met een lepel het overtollige vocht eruit en laat hem afkoelen. Voeg de tomaten, citroensap, olijfolie, uien en kruiden toe. Voeg tenslotte de specerijen en zout en peper toe en laat het geheel een halfuur staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Blokjes komkommer of meloen zijn ook een heerlijke toevoeging.

Serveer er mezze bij, zoals hummus, falafel, baba ganoush, geroosterd of gegrild lamsvlees.

Bron: Sarah Raven, Vers uit de tuin

Populaire recepten