Pagina's

zondag 21 augustus 2022

Olijvenbroodjes met tzatziki













  • 400 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr. volle yoghurt
  • 1 eetl. gedroogde rozemarijn
  • 100 gr. zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. grof zeezout

Voor de tzatziki:

  • 1 komkommer, geraspt
  • 250 gr. Griekse yoghurt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • bosje verse munt, gesneden

Meng voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en 1 theelepel zout en kneed tot een samenhangend deeg. Meng de rozemarijn en olijven erdoor, verdeel in 8 stukken en duw tot platte broodjes van circa 10 cm Ø. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril de broodjes in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin en knapperig. Besprenkel met de olijfolie en grof zeezout. Serveer de olijvenbroodjes met de tzatziki.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten