- 400 gr. zelfrijzend bakmeel
- 300 gr. volle yoghurt
- 1 eetl. gedroogde rozemarijn
- 100 gr. zwarte olijven zonder pit, in plakjes
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. grof zeezout
Voor de tzatziki:
- 1 komkommer, geraspt
- 250 gr. Griekse yoghurt
- 2 eetl. olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- bosje verse munt, gesneden
Meng voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en 1 theelepel zout en kneed tot een samenhangend deeg. Meng de rozemarijn en olijven erdoor, verdeel in 8 stukken en duw tot platte broodjes van circa 10 cm Ø. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril de broodjes in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin en knapperig. Besprenkel met de olijfolie en grof zeezout. Serveer de olijvenbroodjes met de tzatziki.
Bron: Boodschappen