Pagina's

vrijdag 26 augustus 2022

Geroosterde pattison met zaden












  • 1 pattison van ca. 20 cm
  • 4 eetl. arachide-olie
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 1 eetl. zwart mosterdzaad
  • 2 eetl. pompoenpitten
  • 3 eetl. volle kwark / griekse yoghurt
  • 1 theel. gerookt paprikapoeder (is een must!!)

Was de pattison grondig en snijd het steeltje eraf. Halveer de vrucht, verwijder de binnenste zaadjes en snijd het vruchtvlees in plakjes (incl. schil). Verhit de oven tot 200 ºC. Schep de plakjes patisson in een ovenschaal om met 3 el olie, sesam-, mosterd- en pompoenzaad en zout en versgemalen peper naar smaak. Gaar de vrucht in 40 minuten.

Schep de kwark om met de rest van de olie, paprikapoeder en zout en versgemalen peper naar smaak. Serveer de pattison met een schep kwark (of gebruik het als dip).

Dit is écht een goddelijk lekker recept. Rob vond het minder lekker, hij vond de schil niet fijn.

Recept: flexitarier.blogspot.nl

Populaire recepten