Pagina's

vrijdag 5 augustus 2022

Scandinavische sangria















Zomers fris bij een barbecue: sangria met een tic wodka. Vul een grote glazen kan of schaal voor de helft met gele en groene fruitsoorten (druiven, meloen, perziken, ananas, kiwi, banaan, nectarine). Meng er 1 in smalle partjes gesneden limoen of citroen door of alleen het sap ervan. Vul aan met zoete, witte wijn, een flinke scheut wodka, mineraalwater en wat ijsblokjes.

Bron: Boodschappen


Vruchtensangria
  • 3 dl. rode wijn
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1,5 dl. vers sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel, geschild, in stukjes
  • 2 kiwi's, in stukjes
  • 1 appel, in stukjes
  • 4 dl. koolzuurhoudend water
  • 4 ijsblokjes

Breng 1,5 dl. rode wijn langzaam tegen de kook aan met de specerijen en de vanillesuiker. Laat 10 min. zachtjes trekken. Zeef de wijn en laat 1 uur afkoelen. Voeg de rest van de wijn, het sinaasappelsap en het fruit toe en zet tot gebruik in de koelkast. Verdeel over 4 grote glazen en vul de glazen verder met bronwater. Serveer met een ijsblokje.


Populaire recepten