- 6 eieren
- 250 ml. slagroom
- 60 ml. plantaardige olie
- 100 gr. geraspte parmezaan
- 4 lente-uitjes, alleen het wit, fijngesneden
- handje fijngehakte munt
- handje fijngehakt basilicum
- geraspte schil van 1 citroen
- 3 courgettes, geraspt
- 75 gr. bloem
- zout en versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng in een grote kom eieren, slagroom, olie, parmezaan, lente-uitjes, munt, basilicum en citroenrasp. Voeg de geraspte courgettes toe. Roer geleidelijk de bloem erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bekleed een ovenvaste pan met bakpapier en schenk het mengsel er voorzichtig in. Zet 30 min. in de oven, tot de frittata gestold is en stevig aanvoelt. Neem uit de oven en laat een paar min. in de pan afkoelen, dat maakt de frittata beter hanteerbaar. Laat uit de pan glijden en serveer warm.
Serveer bij de frittata een gremolata van een handvol fijngehakte muntblaadjes, geraspte schil van 1 citroen en 1 teentje fijngehakte knoflook. Strooi deze voor het opdienen over de warme frittata.
Het is ook heerlijk om wat feta in of over deze frittata te verkruimelen.
Bron: Matt Preston's 100 beste recepten