Pagina's

zaterdag 13 augustus 2022

Stoofschotel met kip en perzik












  • 4 perziken, in vieren, ontveld
  • 500 gr. kipfilet of kippedijen
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 citroen, in plakjes
  • 100 gr. groene olijven
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 3-4 eetl. olijfolie

Kip in kleinere stukken hakken. In braadpan kip met ui, knoflook, perzik, citroen en olijven voorzichtig door elkaar scheppen. Komijn, zout en peper naar smaak erover strooien en olie erover sprenkelen. Alles nogmaals door elkaar scheppen. Gerecht afgedekt op zacht vuur langzaam aan de kook brengen en in ca. 40 min. zachtjes gaar stoven. Regelmatig voorzichtig omscheppen.

Variatie: vervang perziken door (gedroogde) abrikozen. Kaneel en koriander. Gember toevoegen. Amandelen.

Eet met een (groene) salade of notenrijst.

Bron: Allerhande

Populaire recepten