- 2 eetl. mayonaise
- 1 eetl. dikke, volle yoghurt
- 2 eetl. fijngehakte dille
- 1 kilo krieltjes
- 2 maiskolven
- 200 gr. spek, in dunne reepjes
- 1 theel. gerooktepaprikapoeder
- 2 eetl. ahornsiroop
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen
Roer de mayonaise, yoghurt en dille door elkaar en zet opzij. Kook de aardappels in 25 min. gaar. Giet ze af en laat ze in de pan uitdampen en afkoelen tot ze bijna op kamertemperatuur zijn.
Blancheer de mais in kokend water en snijd de korrels van de kolven. Bak het spek en het paprikapoeder tot het spek bijna krokant is. Zet het vuur laag, schenk de ahornsiroop in de pan en bak tot het spek goed omhuld, kleverig en donker is. Schep alles uit de pan.
Doe indien nodig nog een scheutje olie in dezelfde pan en schud de maiskorrels een paar minuten om op middelhoog vuur, zodat ze omhuld zijn met alle smaken.
Schep de mayodressing en de helft van het spek, mais en lente-uitjes voorzichtig door de aardappels. Schep de salade in een kom, strooi de rest van het spek, mais, en uien erover en serveer.
Bron: Matt Preston's kookboek